menu

Werkomgeving en arbeidsvoorwaarden

Werken bij ons is niet alleen zinvol en boeiend, maar ook prettig. Dat merk je al als je binnenkomt in ons lichte, moderne pand in Utrecht. Ruime werkplekken voor de ruim 400 medewerkers, een restaurant en een koffiebar op de zesde verdieping met een terras waar je uitkijkt over de stad. Door de relatief kleine omvang van de organisatie kennen de meeste medewerkers elkaar en dat draagt bij aan een goede werksfeer én aan onderlinge samenwerking. Er is veel ruimte voor informeel contact. We versterken dat met het organiseren van sociale activiteiten, zoals borrels, ski-reizen, boekenclubs of een pubquiz. Dat allemaal maakt een baan bij ons net iets meer dan werken.

Arbeidsvoorwaarden

We winden er geen doekjes om. Als je op zoek bent naar een baan met een topsalaris, dan kun je beter ergens anders gaan kijken. Dat wil niet zeggen dat jouw salaris onder de maat is – je kunt rekenen op een marktconforme beloning. Hoeveel dat precies is, kun je lezen in onze vacatures. Behalve salaris bieden we je verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden:

  • een 36-urige werkweek met de mogelijkheid om extra vakantiedagen op te bouwen
  • een eindejaarsuitkering (13e maand)
  • een pensioenregeling bij het ABP
  • een reiskostenregeling
  • opleidingen, trainingen en mogelijkheden tot coaching
  • 166 vakantie-uren per jaar
  • betaald ouderschapsverlof

Onze werktijden zijn flexibel en je kunt – wel een beetje afhankelijk van je functie – met de laptop en iPhone die we je ter beschikking stellen heel goed thuiswerken.

Een proeftijdaanstelling

Onze arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in de cao voor rijksambtenaren. Jij valt daar dus ook onder als je bij ons komt werken. Je start bij ons (behalve wanneer anders is aangegeven in de vacature) met een zogenaamde proeftijdaanstelling. Dit is vastere vorm van een tijdelijke aanstelling. Bij ons duurt deze proeftijdaanstelling één jaar. Daarna krijg je een vaste aanstelling tenzij gebleken is dat er geen goede match is, maar dat kan dan geen verrassing zijn.

Wat is het verschil met een proeftijd?
Een proeftijdaanstelling bij de Rijksoverheid is niet hetzelfde als een proeftijd in het bedrijfsleven. In het bedrijfsleven is dit meestal een korte periode van circa 1 à 2 maanden bij aanvang van een arbeidsovereenkomst. In die periode kan  de werkgever of de werknemer de arbeidsovereenkomst meteen en zonder verplichtingen beëindigen.

Wat is het verschil met een tijdelijke aanstelling?
Na de proeftijdaanstelling krijg je nooit een nieuwe proeftijdaanstelling of een tijdelijke aanstelling. Tijdelijke aanstellingen kunnen elkaar wel opvolgen.